Salon z aneksem kuchennym i hol wersja II

Projekt mieszkania wykonany w dwóch różnych stylach i kolorystyce, o różnych układach pomieszczeń. Poniżej wizualizacje projektu w wersji II i opis projektu.

Wersja pierwsza dostępna TUTAJ

Uproszczony schemat układu funkcjonalnego w dwóch opcjach.
Druga wersja projektu salonu z aneksem kuchennym i długim holem, w bardziej stonowanych kolorach. Podłoga drewniana w jodełkę francuską chevron, delikatna ozdobna tapeta na ścianie z motywem roślinnym, a także czarne akcenty w stylu loftowym, przełamane eleganckimi dodatkami w kolorze szampańskiego złota.
Układ salonu i aneksu kuchennego został całkowicie zmieniony, względem układu zaproponowanego pierwotnie przez dewelopera. W miejscu gdzie pierwotnie znajdował się aneks kuchenny znalazła się strefa wypoczynkowa a także niewielka jadalnia.
Salon został oddzielony od przedpokoju ścianą z drewnianych lameli.
Jadalnia jest niewielka, jednak na co dzień nie jest potrzebna inwestorom większa ilość krzeseł, w razie potrzeby stół można wysunąć i dostawić czwarte krzesło.
Aneks kuchenny został umieszczony we wnęce, w której pierwotnie przewidziane było miejsce na kanapę i telewizor.
Aneks kuchenny w kolorze bieli i drewna, przełamany czarnymi akcentami. Ściana pomiędzy blatem, a górnymi szafkami wykończona trójkątnymi płytkami gresowymi imitującymi beton.
Kuchnia została wyposażona w najpotrzebniejsze sprzęty, czarny granitowy zlew z ociekaczem od strony ściany, czarną płytę indukcyjną, piekarnik z mikrofalą, a także czajnik elektryczny oraz ekspres do kawy schowany we wnęce.
Ściana z telewizorem została wykończona betonem architektonicznym. Zaprojektowana została szafka wisząca pod telewizorem w kolorze białym z czarnym blatem z matowego szkła, a także złotymi uchwytami, dodającymi całości szyku.
Wąski przedpokój został ozdobiony tapetą wykorzystaną w salonie. Podobnie jak w pierwszej wersji projektu zastosowana została konsola o trójkątnym blacie idealnie pasująca do wnęki.
Hol rozświetla okrągłe lustro w złotej ramie, a także złote dodatki i dekoracja z suszonych traw.
Przy wejściu do mieszkania znalazło się miejsce dla szafy na okrycia wierzchnie i buty, która dodatkowo posiada wygodne, siedzisko i pikowane oparcie.
Nietypowy pomysł na drzwi wejściowe, które wtapiają się w ścianę dzięki zastosowaniu ozdobnej tapety z motywem roślinnym. Czarne akcenty dodają całości charakteru.