Salon z aneksem kuchennym i hol wersja I

Salon z aneksem kuchennym o nietypowym kształcie litery L.


 
W pierwszej wersji projektu, rozkład pomieszczeń został zachowany, zgodnie z tym, co zaproponował deweloper.
 

 
We wnęce znalazła się elegancka kanapa, stolik z kamiennym blatem i modnymi złotymi nogami, szafka pod TV, półka na rośliny oraz pasujący do całości puf, który można w razie potrzeby przystawić do kanapy i stworzyć narożnik. Telewizor został zawieszony nad szafką, obok niego po obu stronach znalazło się dodatkowe nagłośnienie, więc całość świetnie spełnia funkcję kina domowego.
 

 
Wrażenie głębi daje granatowa tapeta oraz nawiązujące do jej wzorów oświetlenie. Zastosowanie podłogi w ciepłym kolorze nadaje całości domowego charakteru i przytulności.
 

 
Drewniany stół do jadalni dla czterech osób z eleganckimi krzesłami zajmuje mało miejsca i pasuje do reszty wystroju.
 

 
Kuchnia o prostym minimalistycznym wyglądzie, biała z elementami granatowymi ozdobiona została blatem ze sztucznego kamienia terrazzo (lastryko), który zawiera w sobie granatowe drobiny nawiązujące do granatowych elementów w mieszkaniu. Na ścianie nad blatem zostały zastosowane płytki chevron (jodełka). Złote uchwyty szafek kuchennych dopełniają całość, razem z
biało – złotą baterią kuchenną.
 

 
Jadalnię od przedpokoju oddziela ściana z karbowanego szkła, która pozwala na przenikanie światła z salonu.
 

 
Długi korytarz w przedpokoju został ozdobiony czarno-białą mozaiką na podłodze. Jedna ze ścian jest granatowa i wisi na niej galeria rodzinnych zdjęć. Druga ściana została ozdobiona podświetlonym lustrem w złotej ramie. Na końcu holu znajduje się konsola wykonana z lastryko o trójkątnym blacie, dzięki czemu idealnie pasuje do wnęki.
 

 
Przy wejściu do mieszkania zaprojektowana została wygodna szafa z siedziskiem i schowkami.