Salon z aneksem i hol 2

Projekt mieszkania wykonany w dwóch różnych stylach i kolorystyce, o różnych układach pomieszczeń. Wersja pierwsza dostępna https://pureandglam.pl/salon-z-aneksem-i-hol-1/

Poniżej wizualizacje projektu w wersji II i opis projektu.

Uproszczony schemat układu funkcjonalnego w dwóch opcjach.

Druga wersja projektu salonu z aneksem kuchennym i długim holem, w bardziej stonowanych kolorach. Podłoga drewniana w jodełkę francuską chevron, delikatna ozdobna tapeta na ścianie z motywem roślinnym, a także czarne akcenty w stylu loftowym, przełamane eleganckimi dodatkami w kolorze szampańskiego złota.

Układ salonu i aneksu kuchennego został całkowicie zmieniony, względem układu zaproponowanego pierwotnie przez dewelopera. W miejscu gdzie pierwotnie znajdował się aneks kuchenny znalazła się strefa wypoczynkowa a także niewielka jadalnia.

Salon został oddzielony od przedpokoju ścianą z drewnianych lameli.

Jadalnia jest niewielka, jednak na co dzień nie jest potrzebna inwestorom większa ilość krzeseł, w razie potrzeby stół można wysunąć i dostawić czwarte krzesło.

Aneks kuchenny został umieszczony we wnęce, w której pierwotnie przewidziane było miejsce na kanapę i telewizor.

Aneks kuchenny w kolorze bieli i drewna, przełamany czarnymi akcentami. Ściana pomiędzy blatem, a górnymi szafkami wykończona trójkątnymi płytkami gresowymi imitującymi beton.

Kuchnia została wyposażona w najpotrzebniejsze sprzęty, czarny granitowy zlew z ociekaczem od strony ściany, czarną płytę indukcyjną, piekarnik z mikrofalą, a także czajnik elektryczny oraz ekspres do kawy schowany we wnęce.

Ściana z telewizorem została wykończona betonem architektonicznym. Zaprojektowana została szafka wisząca pod telewizorem w kolorze białym z czarnym blatem z matowego szkła, a także złotymi uchwytami, dodającymi całości szyku.

Wąski przedpokój został ozdobiony tapetą wykorzystaną w salonie. Podobnie jak w pierwszej wersji projektu zastosowana została konsola o trójkątnym blacie idealnie pasująca do wnęki.

Hol rozświetla okrągłe lustro w złotej ramie, a także złote dodatki i dekoracja z suszonych traw.

Przy wejściu do mieszkania znalazło się miejsce dla szafy na okrycia wierzchnie i buty, która dodatkowo posiada wygodne, siedzisko i pikowane oparcie.

Nietypowy pomysł na drzwi wejściowe, które wtapiają się w ścianę dzięki zastosowaniu ozdobnej tapety z motywem roślinnym. Czarne akcenty dodają całości charakteru.

WRÓĆ