Wizualizacja projektu kuchni letniej w altanie z jasnego drewna.

 

Na ażurowych bokach altany zawieszone są donice z pnączami. Funkcję ochronną przed słońcem pełnią jasne rolety po bokach i na dachu, którymi można regulować stopień zacienienia.

 

 

Wnętrze altany utrzymane w jasnych, kremowych barwach, podzielone jest na część wypoczynkową (kanapa) oraz jadalną (stół i krzesła).

 

 

Nad kanapą, ciekawym akcentem roślinnym są wiszące donice. Nad stołem umieszczone zostały trzy jasne, proste, transparentne lampy, dające stonowane, klimatyczne światło.

 

 

Kuchnia letnia umiejscowiona przy ścianie budynku mieszkalnego, wykonana w większości z konstrukcji betonowej, z podwieszanym zlewem i gładkim, kamiennym blatem. W tej opcji użyty został grill gazowy do zabudowy. Nad blatem znajduje się ażurowa półka, która może być wykorzystywana do przechowywania, lub pełnić funkcję ozdobną.